Víno je součástí našeho života. Bezbřehým zdrojem chutí, vůní i zážitků. Cestou za poznáním lidí i krajů. Život je příliš krátký na to pít špatné víno. Proto vzniklo Wine Memoir. Je to způsob, jak můžeme dostat výborné a ještě lepší víno z celého světa do českých podniků a blíž lidem. Jezdíme po světě, poznáváme vinaře a jejich vinice, ochutnáváme víno a vybíráme to ideální pro naše zákazníky. Vína, která do Česka dovážíme, máme nachutnaná, známe jejich původ a kvality. Proto dokážeme pro každou restauraci, bistro či kavárnu zvolit nejvhodnější víno, které bude zákazníků chutnat a budou se na něj vracet.
Nejen, že vás provedeme naším portfoliem vín a pomůžeme vám vybrat ta nejvhodnější pro váš podnik, my zajistíme i školení pro vaše zaměstnance. Chceme, aby víno poznali a porozuměli mu. Jedině tak budou moci zákazníkům víno vhodně doporučit a zajistit i správný servis.
SOMMELIÉR DAVID KUCHAŘ
Za výběrem vín, která do Česka dovážíme, stojí David Kuchař. David patří mezi přední české sommeliéry a zaměřuje se také na investiční vína. Znalci vína a mlsní jazykové se díky němu dostávají do těch nejlepších vinařství v Itálii, Francii nebo Španělsku a pomáhá jim vybrat archivní lahve vhodné pro investici. Kromě vín za stovky tisíc však David dokáže odhalit potenciál i u vína, které si může dovolit běžný smrtelník k příjemné večeři. Jeho vytříbené chuťové buňky vám pomohou i s párováním vína a pokrmů.
Poznat místo zrodu vašeho oblíbeného vína je způsob, jak vínu lépe porozumět a zasadit si jej do kontextu. Ať už pro vlastní rozšiřování si obzorů a radosti z cestování nebo proto, že pochopením a poznáním vína jej můžete lépe doporučit a podpořit jeho prodej ve své restauraci. Cesty do vinařských oblastí primárně Itálie a Francie pořádáme privátně pro milovníky vína i pro zájemce z gastronomie.